Vincit jalkautti strategiansa menestyksekkäästi työntekijät keskiössä

Vincit on teknologiayritys, joka auttaa asiakkaitaan ohjelmistokehityksessä, palvelusuunnittelussa, konsultoinnissa ja johtamisessa. Yhtiö kehitti äskettäin uuden strategian, johon työntekijät osallistettiin vahvasti Topaasian avulla.

”Olimme uudistamassa strategiaamme ja halusimme saada työntekijämme mukaan strategian kehittämisprosessiin. Löysimme Topaasian sopivaksi työkaluksi strategiatyöhön ja suunnittelimme oman pelimme yhteistyössä Topaasian ammattilaisten kanssa. Olemme käyttäneet heidän pelejään aiemmin meneillään olevien projektien retrospektiivien, tiimitapaamisten ja strategiatyön yhteydessä”, sanoo Anssi Kuutti, Vincitin CBO.

Topaasia-pelit tekevät strategiatyöstä helposti lähestyttävää

Henkilöstön mukaan ottamiseksi strategiatyöhön Vincit kutsui työntekijöitä avoimiin Topaasia-pelisessioihin. Osallistujat jaettiin neljään eri ryhmään kiinnostuksen kohteidensa perusteella. Jokaisella ryhmällä oli oma aiheensa ja kaksi erilaista näkökulmaa käsiteltävänä, mikä rohkaisi työntekijöitä keskustelemaan ja jakamaan ideoitaan strategiasta.

”Määritimme ensin halutut tulokset, suunnitelimme pelien aiheet ja hahmottelimme erilaisia tapoja pelata pelejä. Syksyn aikana pelasimme Topaasian kanssa noin 20 strategiaan sitoutumista koskevaa sessiota. Pidämme pelejä onnistuneina, sillä saimme työntekijöiltämme tärkeitä näkemyksiä ja dataa. Osallistujat olivat myös erittäin tyytyväisiä peleihin”, Anssi kuvailee.

Menestys syntyy organisaatiossa olevista ihmisistä

Vincitillä Topaasiaa pelattiin sekä Suomessa että USA:ssa yli 100 osallistujan kanssa. Pelit voitiin toteuttaa kätevästi etänä ja intuitiivinen osallistuminen toi tärkeitä tietoja organisaation sisältä.

”Valitsimme Topaasian, koska se on luonteeltaan intuitiivinen ja antaa työntekijöille mahdollisuuden jakaa ajatuksia ja ideoita, vaikka aihe ei olisi heille tuttu. Tämän lisäksi koimme sen erittäin helpoksi käyttää, koska työntekijöiden ei tarvitse valmistautua pelaamaan peliä. Peliä voi pelata fyysisesti toimistossa tai etänä, mikä on meille ehdottomasti etu, koska meillä on tiimejä ja organisaatioita sekä Suomessa että USA:ssa”, Anssi lisää.

Abstrakti strategiataso ja arkityö yhteen dialogilla

Vincitille Topaasia oli haluttu työkalu herättämään keskustelua tärkeistä aiheista ja rakentamaan kestävää pohjaa strategiatyölle. Se yhdisti onnistuneesti abstraktin strategian kehittämisen arkeen kansainvälisessä organisaatiossa.

”Kokemuksemme mukaan Topaasia on yksinkertainen peli pelata ja antaa tärkeän rakenteen strategian kehittämiselle. Digitaalisen kehityksen ansiosta pystyimme dokumentoimaan työntekijöiden keskusteluja aiheista, mikä oli ehdottomasti yksi pelin parhaista ominaisuuksista”,Organisaatiokehittämisen johtaja Mari Jokiranta lisää.

Kiinnostuitko, kuinka tehdä strategiatyöstä osallistavaa
pelillisesti ja helposti?