Osallistava ja tehokas tapa luoda strategiaa
Asiakastarinassa Berggren Oy, Heikki Kinnunen

Berggren on noin 160 henkilöä työllistävä täyden palvelun IPR-talo, jolta saa kaikki immateriaali-oikeudelliset palvelut. Berggren kehitti Topaasia® – korttipelin, jonka avulla koko henkilöstöä osallistettiin strategiatyöhön.

Berggrenillä on käynnissä strategiaprosessi, johon on kerätty ennalta paljon erilaista tausta-aineistoa, joista nousseiden teemojen perusteella tehtiin Topaasia – peli, jonka avulla koko henkilöstö voi keskustella ja antaa panoksensa strategiatyöhön ja sen prioriteetteihin. Berggrenin liiketoimintajohtajana toimiva Heikki Kinnunen kertoo kokemuksistaan gälliwasheren ja Topaasia® – pelien kanssa.

 “Erityisen hyvää oli henkilöstön osallistaminen ja kokonaisuuden toimivuus”

– Kaiken kaikkiaan keskeinen juttu oli uudenlainen ja hyvin osallistava tapa saada koko henkilöstö mukaan strategiatyöhön pohtimaan niitä vaikuttavia asioita, jotka ratkaisevat sen, miten tämän tämän toimialan yritys pärjää tulevaisuudessa. Saimme nopeassa ajassa aika laajan katsannon erilaisten ihmisten ajatuksia suunnattua sen asian äärelle. Mielestäni tulos mitä lyhyessä ajassa saatiin koko porukalla aikaiseksi, oli erittäin hyvä ja auttaa meitä hahmottamaan tilannetta eteenpäin. Uskon että kun strategia on aikanaan tehty, niin tästä on valtavan paljon apua myös sitten toimeenpanossa, koska ihmiset ovat olleet mukana miettimässä niitä asioita, Heikki kuvailee.

 “Innostava ja positiivinen kokemus!”

– Pelaaminen oli hieno, oikein innostava ja positiivinen kokemus. Kaikki heittäytyivät hyvin hommaan mukaan. Huomasi että menetelmä toimi hyvin tämän tyyppisten asioiden työstämiseen, Heikki muistelee.

– Suosittelen ilman muuta! Uskon että oli sitten kysymys strategiatyöstä tai ylipäätänsä erilaisten asioiden priorisoinnista organisaatiossa, niin kyllä tästä menetelmästä on hyötyä. Se toki vaatii, että pelin tekoprosessissa pitää tekijöiden olla 100% mukana. Tiivistettynä toimiva ja uudenlainen konsepti. Tänä päivänä kun puhutaan paljon erilaisten sähköisten mallien hyödyntämisestä, niin tässä on löydetty hyvin perinteinen ja hauska toimintatapa yhdessä tekemiseen, Heikki summaa.

Tsekkaahan Berggrenin kotisivut.

Heikin voit tavoittaa sosiaalisesta mediasta: LinkedIn, Twitter,

Topaasia® – pelejä voi tilata verkkokaupastamme.

Jos haluat tietää oman Topaasia® – pakan tekemisestä, tai osallistavasta strategiatyöstä Topaasian avulla, otahan suoraan yhteyttä pelimies Jussi Gallaan,  040 0246626, galla@topaasia.com