Topaasia® Asiakastarina: Mika Manner – Bilot Oyj

 

Missä kontekstissa käytitte Topaasiaa?

Johtoryhmän jokavuotiseen suunnittelukokoukseen, jossa keksitään metkuja liiketoiminnan ja organisaation kehittämisen suhteen. Topaasia toimi päivälle introna, koska toivoin löytävämme sanoituksia yhteisille johtamisen teemoille, joita käytettäisiin muun suunnittelun taustalla. Teemoina löytyi mm. priorisointi, joka nähtiin niin heikkoutena kuin mahdollisuutena. Sitä teemaa käsiteltiin isommin loppupäivän aikana.

Tämän lyhyen harjoituksen myötä teema pysyi hyvin pinnalla ja voisin väittää, että ilman tätä peliä emme olisi saaneet loppupäivänä muita asioita niin hyvin aikaiseksi.

Mitä hyötyä Topaasia tuo?

7 hlö palaverissa tulee paljon asiaa ja puhetta, jolloin asioiden pelkistäminen ja tärkeysjärjestykseen laittaminen on iso etu. Topaasia virtaviivaistaa tekemistä. Ja uskon että pelissä valittujen asioiden osalta päästään paremmin maaliin.

Suosittelisitko ja kenelle?

Suosittelisin! Kokemukseni Topaasiasta on toistaiseksi melko lyhyt, mutta näen sen monipuolisena työkaluna, jota voisi soveltaa moneen paikkaan. Meille se sopi hyvin tilanteeseen, jossa käynnisteltiin pidempää palaveria, koska se toi sanoitusta muuhun tekemiseen. Se toimii varmasti hyvin tiimin kehittämiseen, koska peli tavallaan ulkokohtaistaa vaikeita teemoja valmiilla korteilla, jolloin niitä on helpompi sanoa ääneen. Kaiken kaikkiaan peli jäsentää hyvin ryhmän ajattelua.