Yksin ajatustesi kanssa? Näin käytät Topaasia – pelejä yksin ajatusten sparraamiseen, ideointiin ja priorisointiin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit käyttää Topaasia-pakkoja yksin ajatusten vauhdittamiseen ja ongelmien ratkaisemiseksi. Peli kestää soolona noin 10-20 minuuttia. Näin pelaat yksin:

  1. Valitse polttava haaste tai teema mitä käsittelet. Esimerkiksi ”minä johtajana” tai ”myyntitapaamiset”, “luottamuksen lisääminen” tai “palkitseminen”.

2) Valitse kolme näkökulmakorttia peliin. Suosittelemme näkökulmia heikoin, innostavin ja tärkein.

3) Jaa eteesi neljä kättä. Jokaisessa kädessä on viisi korttia.

4) Aloita peli kääntämällä auki ensimmäinen näkökulmakortti.

5) Käy läpi ensimmäinen käsi. Mieti mitkä korteista sopivat sinun tilanteeseesi ja näkökulmakorttiin ja valitse kortti tästä kädestä. Laita kortti pöydälle. Heitä loput kortit pois. Toista sama muille käsille. Kun kaikki kädet on katsottu läpi, on pöydällä useampi kortti.

6) Valitse valikoiduista korteista parhaiten näkökulmakorttiin sopiva kortti session aiheen mukaisesti. Valinnan jälkeen laita kortti näkökulmakortin päälle. Muut kortit menevät takaisin pakkaan. 

7) Sekoita poisheitetyt kortit pakkaan. Jaa uudet kädet pöydälle. Käy läpi seuraava näkökulma samalla tavalla. Toista tämä kunnes kaikki näkökulmat on käsitelty. Lopputuloksena sinulla on valinnat kolmeen näkökulmaan.

8) Kirjaa ylös ideat ja toiminta-ajatukset, mitä valituista korteista kumpuaa.
Voit käyttää tähän avuksesi Topaasia-kanvaasia, johon voit kirjata teemasi tai haasteesi edistäviä tekijöitä, estäviä tekijöitä ja tehtäviä toimenpiteitä.
Jos haluat päätyä yhteen toimenpiteeseen, niin valitse korteista yksi Topaasia, eli hyödyllisin ja vaikuttavuudeltaan merkittävin edistettävä aihe. Käy Topaasia® – aiheelle kanvaasin kysymykset läpi.
Lataa Topaasia-kanvaasi tästä. 

Suosittelemme soolopeliin Topaasia-yleispakkaa tai Systeemiälypakkaa.
Mikäli toimit ohjelmistokehitysprojekteissa tai tiimissä, on Onnistunut projekti pakka myös oiva vaihtoehto.

Topaasia – pelejä voit tilata verkkokaupastamme.

Kysy lisää pelimies Jussi Gallalta numerosta 040 2466 tai osoitteesta galla@topaasia.com