Usein kysyttyjä kysymyksiä

Toimiiko Topaasia® – peli juuri meillä?

Yksi kysytyimpiä kysymyksiä joita saamme on, että toimiikohan tällainen peli-juttu oikeasti meillä?

Voimme kertoa yli 1000 vedetyn ja todistetun pelisession kokemuksella, sekä erittäin positiivisten referenssiemme perusteella, että Topaasia – pelit toimivat erittäin todennäköisesti myös teillä. Siksi tarjoammekin tyytyväisyystakuun Topaasia-tuotteille!

Entä jos olemme toimialalta X?

Topaasiaa on käytetty ja käytetään menestyksekkäästi useilla eri toimialoilla:

-Koulutusalalla

-IT-alalla
-konsultoinnissa
-julkishallinnolla
-mainostoimistoissa
-teollisuudessa
-järjestöissä
-tapahtumanjärjestäjillä
-lakitoimistoilla
-finanssi,- ja vakuutusalalla
-PR-alalla
-teleoperaattoreilla
-kunnilla ja kaupungeilla
-alemman ja korkean asteen kouluissa, kuten AMKit, ammattiopistot ja yliopistot
-hankkeissa ja isoissa projekteissa.

Mistä tiedän että pakan sisältö on pätevää ts. oletteko asiantuntijoita pakan sisällön asioissa?

Topaasia-pakkoja on yli 16 erilaista eri aiheisiin, kuten Työyhteisö, Asiakaskokemus, Ketteryys, Onnistunut projekti, Systeemiäly, Tiedolla johtaminen, Liiketoiminnan kehittäminen, Markkinointi jne, joten emme todellakaan ole asiantuntijoita kaikissa aiheissa, jos yhdessäkään.

Sen sijaan kumppanimme, joiden kanssa pelien sisältö on luotu, ovat erittäin päteviä asiantuntijoita omissa aiheissaan. Heitä ovat mm. Vincit Oyj, Kunteko 2020-hanke, Solita Oy, Esa Saarinen & Raimo Hämäläinen, Powen Oy ja N2 Oy. Me itse olemme asiantuntijoita Topaasia – menetelmässä, tiimin dialogissa ja pelillistämisessä. Digitaalinen Topaasia – palvelu sisältää kaikki julkiset pakkasisällöt.

Entä jos en ole tai meillä ei ole kokeneita fasilitaattoreita?

Se ei haittaa! Topaasia® – peli on suunniteltu niin, että se jaksottaa ja ohjaa keskustelun eri vaiheet ilman, että täytyy olla vahvaa fasilitointiosaamista keskustelun johtamiseen. Siksi se onkin hyötypeli-muodossa. Hyötypeli tuo rakenteen, joilla päästään turvallisesti lopputulokseen.

Vaikka Topaasia-peliä hyödyntävätkin monet kokeneet valmentajat, fasilitoijat ja palvelumuotoilijat, on peli suunniteltu niin, että kuka tahansa ryhmä tai tiimi voi sitä käyttää, vaikka porukassa ei olisi juuri mitään kokemusta ryhmäkeskustelujen vetämisestä.

Kuinka isolla tai pienellä ryhmällä voimme tätä pelata?

Pienimmillään Topaasia toimii kahdenkeskisissä kehityskeskusteluissa.

Suurimmillaan suosittelemme Topaasiaa pelattavaksi 12 osallistujan kesken. Silloin pelataan pareittain. Suosittelemme pareittain pelaamista 8 osallistujasta ylöspäin.

Osa hurjista asiakkaistamme on kuitenkin kertonut pelanneensa 14 -20 osallistujankin sessioita hyvin onnistuen.

Toimiiko Topaasia jos olemme hajautettu organisaatio?

Toimii erinomaisen hyvin . Olemme tehneet hajautettuja organisaatioita ja tiimejä varten Topaasiasta digitaalisen palvelun.

Tahdotko tietää digitaalisesta Topaasiasta lisää? Voit valita seuraavista:

1. Kokeile digitaalista Topaasiaa ilmaiseksi ja vailla sitoumuksia 14 vrk ajan

2.
Lue lisää palvelun tuotesivulta

3. Laita mailia ja kysy mitä tahdot: asiakaspalvelu@topaasia.com

Alla Trustmaryn Santun kokemuksia digitaalisesta Topaasiasta:

Erinomainen tapa saada aikaan keskustelua!

Suosittelisin kaikille jotka haluavat saada ihmiset organisaatiossaan keskustelemaan keskenään ja tuomaan omat ajatuksensa esille.

Santtu Seppänen, myyntijohtaja, Trustmary Finland Oy

Miksi Topaasia on “hyötypeli”? Tarkoittaako se leikkiä ja laulua?

Hyötypeli tarkoittaa peliä, jolla on tarkoitus päästä johonkin konkreettiseen hyötyyn, ei käyttää peliä vain ajanviettona tai huviksi. Yleensä hyötypelit kuitenkin ovat myös viihdyttäviä pelimäisestä muodostaan johtuen.

Topaasia-sessio ei tarkoita leikkiä ja piirissä kumbaijaan laulamista. Topaasian avulla käsitellään pelaavan ryhmän todellista tilannetta, sen hyviä ja huonoja puolia, sekä etsitään niihin ratkaisuja.

Onko tämä vain verbaalisesti lahjakkaille?

Ei.

Olemme saaneet palautetta ja kiitosta siitä, kuinka peli ottaa hyvin huomioon myös hiljaisemmat osallistujat ja pelin aikarajat saavat äänekkäämmätkin huomaamaan, että he eivät voi viedä kaikkea tilaa.

Miten varmistetaan psykologinen turvallisuus pelin aikana?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa, että ryhmän jäsenillä on luottavainen ja turvallinen olo käydä dialogia ryhmässä ja tuoda omia näkemyksiään ilmi. Psykologinen turvallisuus on otettu Topaasiassa pelimekaanisesti huomioon:

-Osallistujien ei pelin aikana tarvitse itse kertoa, minkä kortin juuri he ovat pelanneet pöydälle. Kortit pelataan tekstipuoli alaspäin, sekoitetaan ja sitten vasta käännetään keskustelua varten.

-Pelissä ei tarvitse nostaa itse aiheita esille, vaan ne voi tulla neutraalisti keskusteluun korttien kautta

-Pelissä ei ole ns “oikeita vastauksia”. Topaasia ei ole simulaatio, jossa olisi määritelty valmiiksi vastauksia jonkun puolesta, vaan session aikana ryhmä luo keskustelun kautta itselleen merkityksiä ja itselleen omaan tilanteeseensa sopivat “vastaukset”.

Miten vältetään ettei Topaasia ole vaan ”taas yksi suunnittelupalaveri” vaan lopputulemana tehdään oikeasti pieniä kokeiluja?

Topaasia-pelisession lopuksi valitaan yksi tärkein aihe, jota halutaan oikeasti muuttaa tai kehittää. Top asia, eli Topaasia.

Fyysisen pelin mukana tulee Kiteyttäjä-kanvaasi, jolla session lopuksi kiteytetään valittu Topaasia-aihe konkreettisiksi toimenpiteiksi, joille määritetään teko, kuka tekee ja mihin mennessä. Digitaalisessa versiossa pelin kiteytys tulee osallistujien sähköpostiin pelin muistiinpanojen ja koonnin kera.

Topaasia paljastaa tuntemattomat kipupisteet pelaamisen ja siitä syntyvän keskustelun kautta. Pelaamisesta jäi parempi kokemus ja tulos kuin yhdestäkään konsulttipalaverista.

Markus Nieminen

Onko Topaasia simulaatio tai tuleeko siinä valmiiksi pureskeltuja vastauksia?

Ei. Topaasia ei ole simulaatio, vaan ryhmä käsittelee aina itselleen oleellisia, todellisia ja ajankohtaisia aiheita.

Topaasia ei tarjoa valmista vastauspalettia, vaan antaa metodin ja täkyjä ryhmälle keskustella ja ajatella itse pelimäisen sujuvassa muodossa.

Meillä on jo päällä useita kehityshankkeita, miten tätäkin ehtisi vielä tekemään?

Topaasia – pelaaminen ei tarkoita, että pitäisi aloittaa jotain uutta. Sitä voidaan käyttää kaiken nyt tehdyn tukena.

Useat asiakkaamme käyttävätkin Topaasia-pelejä käynnissä olevien kehittämishankkeiden ja projektien erilaisiin välipalavereihin, kuukausipalavereihin, kehityspalavereihin tai projektipalavereihin ja saavat niin priorisoitua olemassa olevaa kokonaisuutta, osallistettua kaikki keskustelemaan yhteisestä asiasta, paremman yhteisymmärryksen nykyisestä tekemisestä ja uusia ideoita.

Mistä tiedän tämän olevan pätevä ns. “real deal”?

Olemme kehittäneet Topaasia – formaattia yli 5 vuotta.

Sinä aikana:

-Olemme saaneet kehittää pelejä yli 16 sisältöasiantuntijan kanssa ja tehneet useita eri versioita Topaasiasta. Pelisysteemiä on kehitetty satojen pienten iteraatioiden kautta.

-Myyneet pelejä maailmalle yli 2000 kappaletta.

-Saaneet yli 250 asiakkuutta.

-Saaneet useita pyyteettömiä referenssejä ja kehuja tuotteen toimivuudesta.

-Vetäneet satoja pelisessioita ja pelanneet itse useita kymmeniä kertoja. Aina olemme itsekin päässeet toteamaan että onhan tämä hyvä.

Kokeilemalla itse veloituksetta

Peli herätti meidät huomaamaan, miten monia asioita meidän tulisi kehittää. Se pakotti meidät valitsemaan tärkeimmän asian eli Topaasian. Löysimme nopeasti asiat, jotka estävät ja edistävät sen toteutumista. Ja mikä tärkeintä, onnistuimme määrittelemään miten ratkaisemme Topaasian.

Suosittelemme Topaasia korttipeliä lämpimästi! Olemme käyttäneet sitä kahdessa erilaisessa työyhteisössä, joissa molemmissa on sekä nopeita päättäjiä, että enemmän pohdiskelevia ihmisiä. Pelin avulla onnistuimme kiteyttämään tärkeimmän asian nopeasti ja löysimme tavan ratkaista sen.

Kuten useampikin pelaajista ensimmäisessä pelissä totesi: ”Aivan mahtavaa!”

Susanna Paloheimo, Fredman Group

Entä jos ostan tämän, mutta en koskaan saa aikaan pelattua ensimmäistäkään kertaa?

Ole meihin yhteydessä ja pyrimme hahmottamaan yhdessä sinulle hyvän ensimmäisen käyttöpaikan Topaasialle. Yleensä jokin tiimipalaveri (viikko, kuukausi, kehityspalaveri) on hyvä paikka ottaa Topaasia ensimmäisen kerran esille.

Voimme käydä myös etäpalaverina kädestä pitäen (virtuaalisesti) läpi miten pelisessio vedetään ja vastata mielen päällä oleviin kysymyksiin, mikäli haluat. Ihan veloituksetta.

Onko Topaasia ns. sisäänheitto-tuote, jonka jälkeen minulle pyritään myymään jotain mikä syö kahden vuoden budjetin?

Ei. Topaasia® – pelit ovat oma toimiva kokonaisuutensa, eivätkä sitouttava lähtölaukaus kaksi vuotta kestävälle muutosjohtamisen valmennusohjelmalle, jossa haluamme olla fasilitoimassa ja kertomassa oikeita vastauksia.

Olisimme kuitenkin huono firma, jos emme tarjoaisi eri tarpeisiin eri palveluita, joten k
oko palvelutarjoomamme näyttääkin tältä:

Digitaalinen Topaasia-palvelu. Mikäli teillä on tarvetta enemmän digitaaliselle tavalle vetää keskusteluja esim. hajautetun organisaation tai muun syyn takia, on digitaalinen palvelu hyvä vaihtoehto. Palvelu hinnat ovat alkaen 499€/vuosi ja laskutetaan vuosittain tai kuukausittain. Lue lisää digitaalisesta Topaasiasta täältä.

Fasilitoitu etäpelisessio. Joskus asiakkaamme haluavat ulkopuolisen pelimiehen vetämään pelisession johonkin erikoistapaukseen, kuten tiimipäiville, kuukausipalaveriin tai tutustumispeliksi. Voit tutusta pelimiehen vetämään tunnin etäsession täältä.

Fyysiset pakat. Fyysiset Topaasia pakat eri aiheisiin ovat saatavilla verkkokaupastamme. Yksi pakka maksaa 249€ + alv24%. Voit myös ostaa Pakkapaketteja tai pyytää tarjousta isommasta määrästä pelejä. Verkkokauppaan täältä.

Räätälöity pakka. Moni organisaatio on halunnut tehdä heille oman pakan. Usein oma räätälöity pakka tehdään organisaatiolle oleellisen tiedon tiivistämiseksi ja keskustelun käymiseksi, kuten strategian, arvojen, johtamisen, kulttuurin, palvelutarjoaman tai riskien tunnistamisen tueksi. Räätälöidystä kokonaisuudesta voidaan toimittaa niin fyysiset kuin digitaaliset versiot suomeksi ja englanniksi. Lue esimerkkitapaus Orionin arvojen käsittelyyn luodusta Topaasia-pelistä.

Onko Topaasian digitaalinen palvelu tietoturvallinen?

On. Tietoturvaan ja tietosuojaan löytyvät asialliset dokumentit ja voit pyytää niitä tarkasteltavaksi osoitteesta ville@topaasia.com

Kuka tämän on kehittänyt?

Topaasia – pelit on kehittänyt Topaasia Oy. Olemme suomalainen 5v vanha start-up yritys, joka etsii vastauksia kysymykseen “kuinka toimisi maailman suurin konsulttiyhtiö ilman yhtäkään konsulttia?”

Visiomme on tehdä Topaasiasta SE menetelmä työelämän kehittämiseen 2020-luvulla. Tähän pääsemme kun teemme helppoja ja tehokkaita menetelmiä yhteisöjen ja tiimien kehittämiseen.

Miten tämä on kehitetty?

Topaasia – pelit ovat syntyneet asiakastarpeesta ja sadoilla iteraatioilla.

Aloitimme toimintamme vuonna 2014 fasilitoimalla yritysjohdon kulttuuria ja brändiä käsitteleviä 4h pelisessioita. Saimme palautetta:

Tämä pelillinen tapa käydä dialogia on erittäin hyvä, mutta 4h on pitkä, eikä aina halua tilata talon ulkopuolista vetämään sessiota. Saisiko tästä tiiviin version, esim 1h, jolla korvata palaveri?

Tästä ajatuksesta teimme ensimmäiset Topaasia – korttipelit.

Pian ymmärsimme, että erilaisia palavereita, joissa kehittämäämme peliformaattia voi hyödyntää, on paljon. Näin aloimme tekemään pakkoja sisältöyhteistyössä alojensa huippuammattilaisten kanssa.

Vuosien 2015-2018 aikana tehtyjen pakkaversioiden ja satojen iteraatioiden aikana Topaasia-korttipeliformaatti on saanut nykyisen toimivan ja tiiviin muotonsa.

2019 teimme tästä toimivasta setistä myös etätiimejä ja hajautettuja organisaatioita palvevan digitaalisen palvelun ja kehitys jatkuu.

Enkö voisi vain…

Pitäytyä vanhoissa tavoissa tehdä tiimeissä johtamista, osallistamista ja kehittämistä?

Ilman muuta voit. Varsinkin jos ne toimivat.

Mikäli kuitenkin haluat varman työkalun tehokkaille, osallistaville ja viihdyttäville tunnin tiimipalavereille, joka ei vaadi sinulta valmistautumisaikaa tai erillistä koonnin tekoa ja post-it-lappu-armeijaa, niin Topaasia on varmasti hyvä vaihtoehto kokeiltavaksi.

Palkata konsulttia ohjaamaan keskusteluja ja kehitystyötä?

Voit. Se voi joissakin tilanteissa olla erinomaisen hyväkin ratkaisu. Jos esim. tilanne yhteisössänne on erittäin tulehtunut, niin voi olla hyvä idea tuoda paikalle psykologi tai konsultti. Emme väitä, että Topaasian pelaaminen on ihmelääke joka toimii kaikkeen. Kokemamme ja asiakkaiden kokemuksien mukaan se toimii kuitenkin hyvin moneen ja auttaa ryhmiä löytämään ratkaisukeskeisesti yhteisen sävelen dialogin kautta, jonka peli mahdollistaa tehokkaasti, matalalla kynnyksellä ja hauskasti.

Tehdä itse viitekehyksen ja prosessin keskustelulle?

Kyllä. Ja kannustammekin luovuuteen ja omien ajatuksien jäsentämiseen.

Mutta jos haluat valmiin pakkauksen, joka yksinkertaisesti toimii, niin..

a) Tilaa Topaasia – pelejä verkkokaupastamme

b) Ota yhteyttä

Toimiiko Topaasia® – peli juuri meillä?

Yksi kysytyimpiä kysymyksiä joita saamme on, että toimiikohan tällainen peli-juttu oikeasti meillä?

Voimme kertoa yli 1000 vedetyn ja todistetun pelisession kokemuksella, sekä erittäin positiivisten referenssiemme perusteella, että Topaasia – pelit toimivat erittäin todennäköisesti myös teillä. Siksi tarjoammekin täyden tyytyväisyystakuun ensimmäiselle sessiollenne!

Entä jos olemme toimialalta X?

Topaasiaa on käytetty ja käytetään menestyksekkäästi useilla eri toimialoilla:

-Koulutusalalla

-IT-alalla
-konsultoinnissa
-julkishallinnolla
-mainostoimistoissa
-teollisuudessa
-järjestöissä
-tapahtumanjärjestäjillä
-lakitoimistoilla
-finanssi,- ja vakuutusalalla
-PR-alalla
-teleoperaattoreilla
-kunnilla ja kaupungeilla
-alemman ja korkean asteen kouluissa, kuten AMKit, ammattiopistot ja yliopistot
-hankkeissa ja isoissa projekteissa.

Mistä tiedän että pakan sisältö on pätevää ts. oletteko asiantuntijoita pakan sisällön asioissa?

Topaasia-pakkoja on yli 16 erilaista eri aiheisiin, kuten Työyhteisö, Asiakaskokemus, Ketteryys, Onnistunut projekti, Systeemiäly, Tiedolla johtaminen, Liiketoiminnan kehittäminen, Markkinointi jne, joten emme todellakaan ole asiantuntijoita kaikissa aiheissa, jos yhdessäkään.

Sen sijaan kumppanimme, joiden kanssa pelien sisältö on luotu, ovat erittäin päteviä asiantuntijoita omissa aiheissaan. Heitä ovat mm. Vincit Oyj, Kunteko 2020-hanke, Solita Oy, Esa Saarinen & Raimo Hämäläinen, Powen Oy ja N2 Oy. Me itse olemme asiantuntijoita Topaasia – menetelmässä, tiimin dialogissa ja pelillistämisessä. Digitaalinen Topaasia – palvelu sisältää kaikki julkiset pakkasisällöt.

Entä jos en ole tai meillä ei ole kokeneita fasilitaattoreita?

Se ei haittaa! Topaasia® – peli on suunniteltu niin, että se jaksottaa ja ohjaa keskustelun eri vaiheet ilman, että täytyy olla vahvaa fasilitointiosaamista keskustelun johtamiseen. Siksi se onkin hyötypeli-muodossa. Hyötypeli tuo rakenteen, joilla päästään turvallisesti lopputulokseen.

Vaikka Topaasia-peliä hyödyntävätkin monet kokeneet valmentajat, fasilitoijat ja palvelumuotoilijat, on peli suunniteltu niin, että kuka tahansa ryhmä tai tiimi voi sitä käyttää, vaikka porukassa ei olisi juuri mitään kokemusta ryhmäkeskustelujen vetämisestä.

Kuinka isolla tai pienellä ryhmällä voimme tätä pelata?

Pienimmillään Topaasia toimii kahdenkeskisissä kehityskeskusteluissa.

Suurimmillaan suosittelemme Topaasiaa pelattavaksi 12 osallistujan kesken. Silloin pelataan pareittain. Suosittelemme pareittain pelaamista 8 osallistujasta ylöspäin.

Osa hurjista asiakkaistamme on kuitenkin kertonut pelanneensa 14 -20 osallistujankin sessioita hyvin onnistuen.

Toimiiko Topaasia jos olemme hajautettu organisaatio?

Toimii erinomaisen hyvin . Olemme tehneet hajautettuja organisaatioita ja tiimejä varten Topaasiasta digitaalisen palvelun.

Tahdotko tietää digitaalisesta Topaasiasta lisää? Voit valita seuraavista:

1. Kokeile digitaalista Topaasiaa ilmaiseksi ja vailla sitoumuksia 14 vrk ajan

2.
Lue lisää palvelun tuotesivulta

3. Laita mailia ja kysy mitä tahdot: asiakaspalvelu@topaasia.com

Alla Trustmaryn Santun kokemuksia digitaalisesta Topaasiasta:

Erinomainen tapa saada aikaan keskustelua!

Suosittelisin kaikille jotka haluavat saada ihmiset organisaatiossaan keskustelemaan keskenään ja tuomaan omat ajatuksensa esille.

Santtu Seppänen, myyntijohtaja, Trustmary Finland Oy

Miksi Topaasia on “hyötypeli”? Tarkoittaako se leikkiä ja laulua?

Hyötypeli tarkoittaa peliä, jolla on tarkoitus päästä johonkin konkreettiseen hyötyyn, ei käyttää peliä vain ajanviettona tai huviksi. Yleensä hyötypelit kuitenkin ovat myös viihdyttäviä pelimäisestä muodostaan johtuen.

Topaasia-sessio ei tarkoita leikkiä ja piirissä kumbaijaan laulamista. Topaasian avulla käsitellään pelaavan ryhmän todellista tilannetta, sen hyviä ja huonoja puolia, sekä etsitään niihin ratkaisuja.

Onko tämä vain verbaalisesti lahjakkaille?

Ei.

Olemme saaneet palautetta ja kiitosta siitä, kuinka peli ottaa hyvin huomioon myös hiljaisemmat osallistujat ja pelin aikarajat saavat äänekkäämmätkin huomaamaan, että he eivät voi viedä kaikkea tilaa.

Miten varmistetaan psykologinen turvallisuus pelin aikana?

Psykologinen turvallisuus tarkoittaa, että ryhmän jäsenillä on luottavainen ja turvallinen olo käydä dialogia ryhmässä ja tuoda omia näkemyksiään ilmi. Psykologinen turvallisuus on otettu Topaasiassa pelimekaanisesti huomioon:

-Osallistujien ei pelin aikana tarvitse itse kertoa, minkä kortin juuri he ovat pelanneet pöydälle. Kortit pelataan tekstipuoli alaspäin, sekoitetaan ja sitten vasta käännetään keskustelua varten.

-Pelissä ei tarvitse nostaa itse aiheita esille, vaan ne voi tulla neutraalisti keskusteluun korttien kautta

-Pelissä ei ole ns “oikeita vastauksia”. Topaasia ei ole simulaatio, jossa olisi määritelty valmiiksi vastauksia jonkun puolesta, vaan session aikana ryhmä luo keskustelun kautta itselleen merkityksiä ja itselleen omaan tilanteeseensa sopivat “vastaukset”.

Miten vältetään ettei Topaasia ole vaan ”taas yksi suunnittelupalaveri” vaan lopputulemana tehdään oikeasti pieniä kokeiluja?

Topaasia-pelisession lopuksi valitaan yksi tärkein aihe, jota halutaan oikeasti muuttaa tai kehittää. Top asia, eli Topaasia.

Fyysisen pelin mukana tulee Kiteyttäjä-kanvaasi, jolla session lopuksi kiteytetään valittu Topaasia-aihe konkreettisiksi toimenpiteiksi, joille määritetään teko, kuka tekee ja mihin mennessä. Digitaalisessa versiossa pelin kiteytys tulee osallistujien sähköpostiin pelin muistiinpanojen ja koonnin kera.

Topaasia paljastaa tuntemattomat kipupisteet pelaamisen ja siitä syntyvän keskustelun kautta. Pelaamisesta jäi parempi kokemus ja tulos kuin yhdestäkään konsulttipalaverista.

Markus Nieminen

Onko Topaasia simulaatio tai tuleeko siinä valmiiksi pureskeltuja vastauksia?

Ei. Topaasia ei ole simulaatio, vaan ryhmä käsittelee aina itselleen oleellisia, todellisia ja ajankohtaisia aiheita.

Topaasia ei tarjoa valmista vastauspalettia, vaan antaa metodin ja täkyjä ryhmälle keskustella ja ajatella itse pelimäisen sujuvassa muodossa.

Meillä on jo päällä useita kehityshankkeita, miten tätäkin ehtisi vielä tekemään?

Topaasia – pelisessio ei tarkoita, että pitäisi aloittaa jotain uutta. Useat asiakkaamme käyttävätkin Topaasia-pelejä käynnissä olevien kehittämishankkeiden ja projektien erilaisiin välipalavereihin, kuukausipalavereihin, kehityspalavereihin tai projektipalavereihin ja saavat niin priorisoitua olemassa olevaa kokonaisuutta, osallistettua kaikki keskustelemaan yhteisestä asiasta, paremman yhteisymmärryksen nykyisestä tekemisestä ja uusia ideoita.

Mistä tiedän tämän olevan pätevä ns. “real deal”?

Olemme kehittäneet Topaasia – formaattia yli 5 vuotta.

Sinä aikana:

-Olemme saaneet kehittää pelejä yli 16 sisältöasiantuntijan kanssa ja tehneet useita eri versioita Topaasiasta. Pelisysteemiä on kehitetty satojen pienten iteraatioiden kautta.

-Myyneet pelejä maailmalle yli 2000 kappaletta.

-Saaneet yli 250 asiakkuutta.

-Saaneet useita pyyteettömiä referenssejä ja kehuja tuotteen toimivuudesta.

-Vetäneet satoja pelisessioita ja pelanneet itse useita kymmeniä kertoja. Aina olemme itsekin päässeet toteamaan että onhan tämä hyvä.

Kokeilemalla itse veloituksetta

Peli herätti meidät huomaamaan, miten monia asioita meidän tulisi kehittää. Se pakotti meidät valitsemaan tärkeimmän asian eli Topaasian. Löysimme nopeasti asiat, jotka estävät ja edistävät sen toteutumista. Ja mikä tärkeintä, onnistuimme määrittelemään miten ratkaisemme Topaasian.

Suosittelemme Topaasia korttipeliä lämpimästi! Olemme käyttäneet sitä kahdessa erilaisessa työyhteisössä, joissa molemmissa on sekä nopeita päättäjiä, että enemmän pohdiskelevia ihmisiä. Pelin avulla onnistuimme kiteyttämään tärkeimmän asian nopeasti ja löysimme tavan ratkaista sen.

Kuten useampikin pelaajista ensimmäisessä pelissä totesi: ”Aivan mahtavaa!”

Susanna Paloheimo, Fredman Group

Entä jos ostan tämän, mutta en koskaan saa aikaan pelattua ensimmäistäkään kertaa?

Ole meihin yhteydessä ja pyrimme hahmottamaan yhdessä sinulle hyvän ensimmäisen käyttöpaikan Topaasialle. Yleensä jokin tiimipalaveri (viikko, kuukausi, kehityspalaveri) on hyvä paikka ottaa Topaasia ensimmäisen kerran esille.

Voimme käydä myös etäpalaverina kädestä pitäen (virtuaalisesti) läpi miten pelisessio vedetään ja vastata mielen päällä oleviin kysymyksiin, mikäli haluat. Ihan veloituksetta.

Onko Topaasia ns. sisäänheitto-tuote, jonka jälkeen minulle pyritään myymään jotain mikä syö kahden vuoden budjetin?

Ei. Topaasia® – pelit ovat oma toimiva kokonaisuutensa, eivätkä sitouttava lähtölaukaus kaksi vuotta kestävälle muutosjohtamisen valmennusohjelmalle, jossa haluamme olla fasilitoimassa ja kertomassa oikeita vastauksia.

Olisimme kuitenkin huono firma, jos emme tarjoaisi eri tarpeisiin eri palveluita, joten k
oko palvelutarjoomamme näyttääkin tältä:

Digitaalinen Topaasia-palvelu. Mikäli teillä on tarvetta enemmän digitaaliselle tavalle vetää keskusteluja esim. hajautetun organisaation tai muun syyn takia, on digitaalinen palvelu hyvä vaihtoehto. Palvelu hinnat ovat alkaen 948€/vuosi ja laskutetaan vuosittain tai kuukausittain. Lue lisää digitaalisesta Topaasiasta täältä.

Fasilitoitu etäpelisessio. Joskus asiakkaamme haluavat ulkopuolisen pelimiehen vetämään pelisession johonkin erikoistapaukseen, kuten tiimipäiville, kuukausipalaveriin tai tutustumispeliksi. Voit tutusta pelimiehen vetämään tunnin etäsession täältä.

Fyysiset pakat. Fyysiset Topaasia pakat eri aiheisiin ovat saatavilla verkkokaupastamme. Yksi pakka maksaa 249€ + alv24%. Voit myös ostaa Pakkapaketteja tai pyytää tarjousta isommasta määrästä pelejä. Verkkokauppaan täältä.

Räätälöity pakka. Moni organisaatio on halunnut tehdä heille oman pakan. Usein oma räätälöity pakka tehdään organisaatiolle oleellisen tiedon tiivistämiseksi ja keskustelun käymiseksi, kuten strategian, arvojen, johtamisen, kulttuurin, palvelutarjoaman tai riskien tunnistamisen tueksi. Räätälöidystä kokonaisuudesta voidaan toimittaa niin fyysiset kuin digitaaliset versiot suomeksi ja englanniksi. Lue esimerkkitapaus Orionin arvojen käsittelyyn luodusta Topaasia-pelistä.

Onko Topaasian digitaalinen palvelu tietoturvallinen?

On. Tietoturvaan ja tietosuojaan löytyvät asialliset dokumentit ja voit pyytää niitä tarkasteltavaksi osoitteesta ville@topaasia.com

Kuka tämän on kehittänyt?

Topaasia – pelit on kehittänyt Topaasia Oy. Olemme suomalainen 5v vanha start-up yritys, joka etsii vastauksia kysymykseen “kuinka toimisi maailman suurin konsulttiyhtiö ilman yhtäkään konsulttia?”

Visiomme on tehdä Topaasiasta SE menetelmä työelämän kehittämiseen 2020-luvulla. Tähän pääsemme kun teemme helppoja ja tehokkaita menetelmiä yhteisöjen ja tiimien kehittämiseen.

Miten tämä on kehitetty?

Topaasia – pelit ovat syntyneet asiakastarpeesta ja sadoilla iteraatioilla.

Aloitimme toimintamme vuonna 2014 fasilitoimalla yritysjohdon kulttuuria ja brändiä käsitteleviä 4h pelisessioita. Saimme palautetta:

Tämä pelillinen tapa käydä dialogia on erittäin hyvä, mutta 4h on pitkä, eikä aina halua tilata talon ulkopuolista vetämään sessiota. Saisiko tästä tiiviin version, esim 1h, jolla korvata palaveri?

Tästä ajatuksesta teimme ensimmäiset Topaasia – korttipelit.

Pian ymmärsimme, että erilaisia palavereita, joissa kehittämäämme peliformaattia voi hyödyntää, on paljon. Näin aloimme tekemään pakkoja sisältöyhteistyössä alojensa huippuammattilaisten kanssa.

Vuosien 2015-2018 aikana tehtyjen pakkaversioiden ja satojen iteraatioiden aikana Topaasia-korttipeliformaatti on saanut nykyisen toimivan ja tiiviin muotonsa.

2019 teimme tästä toimivasta setistä myös etätiimejä ja hajautettuja organisaatioita palvevan digitaalisen palvelun ja kehitys jatkuu.

Enkö voisi vain…

Pitäytyä vanhoissa tavoissa tehdä tiimeissä johtamista, osallistamista ja kehittämistä?

Ilman muuta voit. Varsinkin jos ne toimivat.

Mikäli kuitenkin haluat varman työkalun tehokkaille, osallistaville ja viihdyttäville tunnin tiimipalavereille, joka ei vaadi sinulta valmistautumisaikaa tai erillistä koonnin tekoa ja post-it-lappu-armeijaa, niin Topaasia on varmasti hyvä vaihtoehto kokeiltavaksi.

Palkata konsulttia ohjaamaan keskusteluja ja kehitystyötä?

Voit. Se voi joissakin tilanteissa olla erinomaisen hyväkin ratkaisu. Jos esim. tilanne yhteisössänne on erittäin tulehtunut, niin voi olla hyvä idea tuoda paikalle psykologi tai konsultti. Emme väitä, että Topaasian pelaaminen on ihmelääke joka toimii kaikkeen. Kokemamme ja asiakkaiden kokemuksien mukaan se toimii kuitenkin hyvin moneen ja auttaa ryhmiä löytämään ratkaisukeskeisesti yhteisen sävelen dialogin kautta, jonka peli mahdollistaa tehokkaasti, matalalla kynnyksellä ja hauskasti.

Tehdä itse viitekehyksen ja prosessin keskustelulle?

Kyllä. Ja kannustammekin luovuuteen ja omien ajatuksien jäsentämiseen.

Mutta jos haluat valmiin pakkauksen, joka yksinkertaisesti toimii, niin..

a) Tilaa Topaasia – pelejä verkkokaupastamme

b) Ota yhteyttä