Asiakastarina: Orion Oyj – Arvokeskustelut Topaasian avulla

Asiakastarina: Orion Oyj – Arvokeskustelut Topaasian avulla

Orion Oyj on maailmanlaajuisesti toimiva hyvinvointia rakentava suomalainen lääkeyhtiö. Orion työllistää yli 3000 hlö ja Orion kehittää, valmistaa ja markkinoi ihmis-, ja eläinlääkkeitä sekä lääkkeiden vaikuttavia aineita.

Orion halusi tehdä arvokeskusteluista osallistavia ja käytännönläheisiä. Orionin arvot ovat:

  • Arvostamme toisiamme

Onnistumme, kohtaamme haasteet ja opimme yhdessä. Kaiken yhteistyön perustana on keskinäinen luottamus, arvostus ja moninaisuus.

  • Tavoittelemme parasta

Tähtäämme huippusuorituksiin kaikessa mitä teemme. Toimintamme on aina turvallista ja laadukasta. Kehitämme aktiivisesti toimintaamme ja työskentelemme kestävällä tavalla.

  • Rakennamme huomista

Kehitämme tulevaisuuden ratkaisuja yhdessä asiakkaidemme kanssa. Taistelemme sairauksia vastaan innovatiivisilla hoidoilla parantaaksemme elämänlaatua.

Arvot osallistavaksi työkaluksi eli Topaasia-peliksi

Näistä arvoista tehtiin Topaasia® – pakka, jonka avulla Orionilla voidaan keskustella arvojen toteutumisesta helposti ja viedä asioita käytäntöön yhteisymmärryksessä.

Arvopeli on käytössä Orionilla niin fyysisinä pakkoina, kuin digitaalisena versiona, joka mahdollistaa arvokeskustelut myös helposti ja tehokkaasti etänä.

Lanseeraus johtoryhmän pelisessiolla

Arvopeli lanseerattiin Orionilla johtoryhmän pelisessiolla, jossa johtoryhmä pelasi ja kävi arvokeskustelun henkilöstön edessä.

”Orionin arvot uudistettiin vuosi sitten ja arvokeskustelua tukemaan luotiin peli yhteistyössä Topaasian kanssa. Arvopeli on loistava tapa käydä keskustelua siitä miten arvot näkyvät työssämme ja mihin asioihin meidän tulee kiinnittää huomiota. Keskustelujen myötä saamme hyvän käsityksen siitä, mitkä arjen asiat nähdään tärkeiksi arvojen toteutumisen kannalta.”

kertoo Orionin henkilöstöjohtaja Jouni Turunen.

”Orionin arvot uudistettiin vuosi sitten ja arvokeskustelua tukemaan luotiin peli yhteistyössä Topaasian kanssa. Arvopeli on loistava tapa käydä keskustelua siitä miten arvot näkyvät työssämme ja mihin asioihin meidän tulee kiinnittää huomiota. Keskustelujen myötä saamme hyvän käsityksen siitä, mitkä arjen asiat nähdään tärkeiksi arvojen toteutumisen kannalta.

kertoo Orionin henkilöstöjohtaja Jouni Turunen.

Kiitos Orion!

Haluaisitko tehdä oman organisaatiosi arvoista tai strategiasta Topaasia-pakan?

Ota yhteyttä Jussi Gallaan, 040 0246626, galla@topaasia.com