Näin käytät Topaasia – pelejä kaksin kehityskeskustelussa, one-on-one valmennuksissa tai sparrauksissa.

Alunperin tiimin ja ryhmän tarpeisiin ohjeistetut Topaasia® – hyötykorttipelit taipuvat mainiosti myös kahdenkeskiseen pelihetkeen. Ota Topaasia® – pelit avuksi ongelman ratkaisuun, tietyn aiheen sparraamiseen tai ihan vain ajatusten herättelijäksi. Tässä artikkelissa kerrotaan, miten peli sujuu nopeasti ja hyvin kahdestaan pelattaessa!

Voit ladata ennen pelisession aloittamista Topaasia® – kanvaasin, joka auttaa kiteyttämään pelisession lopputuloksen ja määrittämään session aiheen.

1) Valitkaa mistä teemasta tai polttavasta haasteesta haluatte keskustella 

Aihe voi olla esimerkiksi markkinointi, ajankäyttö, henk.koht kehittyminen tai jaksaminen. Tämä aihe toimii pelisession kontekstina.

2) Valitkaa kolme näkökulmakorttia. Suosittelemme näkökulmia innostavin, heikoin, tärkein, turhauttavin ja todennäköisin riski. Sekoittakaa valitsemanne näkökulmakortit väärinpäin omaksi pinokseen.

3) Jakakaa molemmille pelaajille viisi korttia pakasta.

4) Aloittakaa pelikierros kääntämällä ensimmäinen näkökulma auki.
-Pelaajat valitsevat kädestään
kaksi näkökulmaan parhaiten mielestään osuvaa korttia. Jos kortit eivät ole osuvia, voi pelaaja vaihtaa kortteja pakasta.
-Pelaajien valittua kortit laittakaa ne pöydälle oikeinpäin.

5) Keskustelkaa näkökulman valinnasta.
-Kääntäkää tiimalasi ja keskustelkaa mikä kortti parhaiten sopii näkökulmakorttiin pelisession konteksissa. Tiimalasin saa kääntää max 3 kertaa keskustelun aikana, jolloin keskustelu on maksimissaan 9 minuuttia pitkä.
-Valitkaa näkökulmaan parhaiten osuva kortti. Valinnan jälkeen asettakaa valitsemanne kortti näkökulmakortin päälle ja laittakaa se sivuun odottamaan pelisession kiteytystä. Loput kortit sekoitetaan takaisin pakkaan.

6) Toistakaa pelikierros seuraavalla näkökulmalla. Täydentäkää pelaajien kädet viiteen korttiin ennen seuraavaa näkökulmaa. Toistakaa tämä kunnes kaikki näkökulmakortit on pelattu.

7) Valitkaa valituista korteista Topaasia, eli asia, jolle tehdään käytännössä jotain asian parantamiseksi. Suosittelemme käyttämään session kiteyttämiseen avuksesi Topaasia-kanvaasia. Lataa kanvaasi tästä.

Ostahan Topaasia-pelejä verkkokaupastamme.

Kaksinpeliin sopivat erityisesti yleispakka, yhdessä johtaminen, systeemiälypakka, lean ja onnistunut projekti.

Voit myös kysyä lisää pelimies Jussi Gallalta numerosta 040 2466 tai osoitteesta galla@topaasia.com
Piditkö artikkelista? Tätä lisää? Sekavaa? Ihanaa? Laitahan palautetta ville@topaasia.com