Topaasia® Asiakastarina: Ulla Luukas, Howspace Oy

Millaisella tausta – ajatuksella lähditte pelaamaan Topaasiaa?

Pidämme Howspace – päivät kahdesti vuodessa. Tällä kertaa yksi osio Howspace – päiviä oli digitaalinen workshop, johon tarvittiin selkeitä keskustelun teemoja meidän työyhteisön ja työn kehittämiseen. Soitin Jussi Gallalle ja pistimme pelit pystyyn.

Organisoiduimme täysin digitaalisesti

Olimme valinneet pelattavan pakan (Työyhteisö-pakka) ja näkökulmat ennakkoon. Jaoimme porukan neljään ryhmään ja lähdimme pelaamaan. Kaikkiaan pelissä oli mukana nelisenkymmentä osallistujaa.

Tiiviisti sanottuna peli herätti hyvää keskustelua ja sen proseduuri on selkeä. Peli ohjaa dialogia valintoihin, ja auttaa puristamaan konkreettiset jatkotoimet.

Mitä arvoa Topaasia toi?

Topaasia saa työyhteisössä toimivat ihmiset keskustelemaan tärkeistä asioista, joita ei arjen kiireessä tule muuten porukalla pohdittua.

Peli toimii hyvin keskustelun herättäjänä, johon ihmiset tuovat omat näkemyksensä esille. Kaikki osallistuvat peliin, eikä vain äänekkäimmät ole koko ajan äänessä. Uskon, että tämä on sysäys sille, että keskustelluille asioille aletaan oikeasti tekemään jotain.

Suosittelisitko?

Ehdottomasti. Olen käyttänyt Topaasiaa ennenkin, mutta tämä oli ensimmäinen kerta tässä organisaatiossa. Digitaalinen versio toimi erittäin hyvin ja isommallakin porukalla. Isomman porukan jakaminen pienempiin ryhmiin tarvitsee mielestäni peleihin vetäjät, mutta peliin osallistuminen ja sen vetäminen onnistuu yhtä aikaa mielestäni helposti.

Suosittelen Topaasiaa:

1) Pienemmille tiimeille, joilla on joku selkeä toiminnan kehittämisen tarve. Topaasiassa on niin monta erilaista pakkaa, että se soveltuu monenlaiseen kehittämistarpeeseen ja teemaan.

2) Isomminkin organisaation kehittämiseen, sillä digitaalisen pelin vetäminen on kokonaisuudessaan erittäin helppoa.

Sanoisinkin että pelaaminen sopii kaikille, jotka haluavat kehittää toimintaa ja tuoda ns. “pienten porukoiden porinakeskustelut” läpinäkyviksi.

—-

Kiitos Ulla ja Howspace!

Ulla Luukas – LinkedIn

Lue lisää Howspacesta