Topaasia® Asiakastarina: Taneli Ristmeri, Buildie Oy

Buildie on nopeasti kasvava kasvuyhtiö Tampereen seudulta, joka tekee infrarakentamisen dokumentoinnin ja laadunhallinnan ohjelmistoja. Buildien toimiva johto on pelannut Topaasiaa erityisesti yrityskulttuurin kehittämisen näkökulmasta.

Yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Taneli Ristmeri kertoo millaisia tuloksia ja oivalluksia Topaasian pelaaminen on tuottanut.

Tausta

Taustaksi kerrottakoon, että Buildien keskipitkän ajan tavoite on tuplata henkilöstömääränsä. Se onnistui aikavälillä syksy 2019 – kevät 2020, joten nyt pyrimme pyrkii tuplaamaan henkilöstömäärän uudestaan vuoden loppuun mennessä. Siis henkilöstön nelinkertaistaminen 15 kuukaudessa.

Olemme todenneet, että keskeinen juttu oikeiden henkilöiden firmaan saamiseksi on yrityskulttuuri. Siksi valitsimme toimivan johdon kanssa pelattavaan Topaasia – sessioon aiheeksi yrityskulttuurin kehittämisen.

Pelikokemus

Pelin alussa huomasimme heti, että ihmisten näkemykset olivat ristiriitaisia ja henkilöt eivät osanneet artikuloida pelaamiaan korttejaan. Yksi meistä pelasi kortin ”Merkitys” ja meidän piti googlata mitä yrityskulttuuri ylipäänsä tarkoittaa. Toimiva johto ei siis ymmärtänyt kokonaisuutena mitä yrityskulttuuri tarkoittaa. Vasta kun pelissä tuli pöytään tämä ”Merkitys”-kortti, pääsimme jyvälle siitä, mitä yrityskulttuuri meille tarkoittaa.

Tästä lähdettiin rakentamaan suuntaa ja yhteistä ymmärrystä siitä, mistä yrityskulttuurista on todella kyse ja mitä yhtiönä yritämme tavoitella. Se on johtanut siihen, että toimiva johtomme on nyt oikeasti sitoutunut yrityskulttuurin kehittämiseen, kun aikaisemmin se ei ollut.

Me olemme Buildiellä sitoutuneet siihen, että haastavatkin asiat käsitellään. Topaasia on siihen pätevä vaihtoehto. Meillä oli vastarintaa pelaamista kohtaan alussa, mutta viimeistään lopputuloksen yhteydessä pää on kyllä kääntynyt kaikilla.

Topaasiassa on mielestäni parasta:

  1. Se pakottaa ihmiset artikuloimaan näkemyksensä jolloin käy ilmi mihin näkemys perustuu. Tällöin saadaan näkyväksi miten asiat ymmärretään ja koetaan, jonka tämän jälkeen toimiva johto voi tehdä tarvittavia muutoksia.
  2. Se on vaikeiden asioiden käsittelyä pelillisessä muodossa niin että ne tulee käsiteltyä.

Ehdottomasti suosittelen Topaasiaa.

Kiitos Taneli ja Buildie!

Tanelin Linkedin
Tutustu Buildieen.

”Yrityskulttuuri” – pakka on tehty yhteistyössä Leidenschaftin kanssa. Lue lisää Leidenschaftista.