Topaasia® Asiakastarina: Pertti Malkki, Jamk

Pertti Malkki toimii Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön yksikönjohtajana. Tässä haastattelussa Pertti jakaa kokemuksiaan Topaasia-pelisessioista.

Mihin tarpeeseen ja kontekstiin käytitte Topaasiaa?

Vedän työryhmää, jossa on asiantuntijoita ja päälliköitä valmistelemassa ja suunnittelemassa uuden kuntoutusinstituutin perustamista. Olemme tehneet töitä tällä työryhmällä jo jonkin aikaa.

Otimme Topaasia-pelin matkaan, koska halusimme tällä noin 10 hlö työryhmällä tarkistaa, olemmeko oikeassa suunnassa ja minkä tyyppisiä asioita meiltä on ehkä mennyt ohitse ja mihin pitäisi painottaa entistä enemmän.

Millainen kokemus Topaasia-sessio oli?

Pidin sitä erinomaisena. Myös ryhmän palautteet olivat erittäin antoisia. Pelasimme kaksi erillistä pelisessioita kolmen tunnin sisällä ja pelien välissä pidimme tauon. Pelasimme pakoilla Muutosjohtaminen ja Yleispakka.

Peli pakottaa hyvällä tavalla työskentelyrytmiin pienessä aikapaineessa. Pelissä on kaikilla osallistujilla samanarvoinen ääni. Meillä tämä toimi erinomaisesti.

Mitä hyötyä sessiosta oli?

Pelin kortit olivat varsin hyviä ja ohjasivat ajattelua siihen, että ollaanko otettu huomioon kaikki uuden organisaation muodostamiseen tarvittavat asiat. Kun vajaa 10 hlö käy peliä läpi ja äänestämällä priorisoidaan, niin lopputuloksena esille tulee keskustelun kautta hyvä, perusteltu ja priorisoitu lista toimenpiteistä.

Suosittelisitko?

Kyllä, voin tämän käyttökokemuksen jälkeen suositella Topaasiaa.

Suosittelen erityisesti niihin tilanteisiin, kun ollaan työryhmänä tai joukkona tekemässä tai pohtimassa uutta. Se voi olla ihan alkuvaiheessa, kun halutaan hakea suuntia tai muutaman kuukauden työskentelyn jälkeen, kun halutaan tehdä välitsekkaus ja pohtia jäsennellysti ollaanko oikeassa suunnassa, kuten me teimme.

Tämä on valtavan hyvä keino osallistaa kaikki. Pelisessio on täysin tasavertainen kaikille. Yksi ääni per henkilö ja jokainen pääsee vaikuttamaan montaa kautta. Uskon, että tulemme käyttämään tätä myös isommalla porukalla jatkossa.

Kiitos Pertti!

Lue lisää Jamkista