Niko Jokinen, City Dev Labs
”Topaasian avulla ollaan saatu muutettua koko firman käsitys retrosta. Nyt sitä odotetaan ja se pysyy kalenterissa”


City Dev Labs on urbaani ohjelmistotalo, joka käyttää ketterän kehityksen menetelmiä ja avoimen lähdekoodin teknologioita verkkopalvelujen, mobiilisovellusten ja verkkosivustojen suunnittelussa ja toteutuksessa. Tässä asiakastarinassa City Dev Labsin Niko Jokinen kertoo heidän kokemuksistaan Topaasia-pelien kanssa.

”Retron pitäminen on selkeästi vaikea asia jos sitä ei laiteta kalenteriin. Kun se on siellä, Topaasian avulla sitä odottaa ja saa aikaan harvakseen putoavan kysymyksen toimistolla: “Onhan se retro jo tällä viikolla?””

”Retron pelillistäminen on nerokas idea ja toimii myös kokoonpanoissa missä ei ole tarkkaa sprintin määrittelyä. Perinteinen retro Scrumin kauniin viitekehyksen mukaan olisi lähes poikkeuksetta liian raskas toteuttaa ja ei voi sanoa että innostaa osallistumaan. ” Jokinen aloittaa.

”Kun unohdetaan viitekehys ja nostetaan esiin yhteinen toiminta ja kehittymisen tarpeet, saadaan aikaan toivottuja tuloksia. Topaasian avulla retro saa tiimin ajamaan yhteistä etua luonnollisen keskustelun kautta ja auttaa löytämään ne keinot miten omassa työssä voi olla sen piirun verran mukavampaa.” Jokinen kertoo.

”City Dev Labsin jokaisen pelin jälkeen ollaan saatu hyviä kehityskohteita, ihan käytännön tasolla. Yksi hauskimpia ideoita oli omaan kehittymiseen liittyvä haaste, mihin Topaasian avulla saatiin idea HäröSchoolista. Tässä HäröSchoolissa on ideana, että jokainen tiimiläinen vuorollaan saa viikottain esittää vartin pituisen shown, missä jakaa tietoa jostain omaa mielenkiintoa herättävästä aiheesta. Tähän mennessä ollaan HäröSchoolissa kuultu WordPressin tietoturvasta, AdWordsista, SCSStä sekä sisäisten palveluiden tuotteistuksesta.” Jokinen jatkaa.

”Toivoisin että tämä mahtava työkalu löytyisi kaikkien tiimeissä toimivien työkalupakista. Idea toimisi upeasti muiden viitekehyksien alla toimiessa, ihan pikku ravintolan tyky-päivän ohjelmasta, Länsimetron projektiryhmän viimeiseen retrospektiiviin.” Jokinen summaa.


Kiitos Niko ja CityDevLabs!

Tutustu City Dev Labsiin.
Tsekkaa Nikon
LinkedIn-profiili.

Osta fyysisiä Topaasia® – pelejä verkkokaupastamme.

Voit kokeilla digitaalista Topaasiaa veloituksetta 14 päivän ajan