Systeemiäly2021-04-13T09:45:26+00:00

Topaasia: Systeemiäly

Keskustelupeli systeemiälykkäämpien tiimien kehittämiseen

Topaasia: Systeemiäly on hyötypeli, jolla kehitetään tiimien kykyä onnistua omassa ympäristössään  ja arkipäiväistetään systeemiälykkäämpi toiminta osaksi koko työyhteisön tekemistä.

Sisältöyhteistyössä:

Filosofi Esa Saarinen

&

Emeritusprofessori Raimo Hämäläinen

Topaasia: Systeemiäly – pelissä oleellista on, että ihmisten ajattelussa tapahtuu muutoksia, jotka näkyvät myös pelitilanteen ulkopuolella. Käytännön työelämässä ajattelu on reaktiivista ja kiireen aiheuttaman rytmillisen ryskeen seurauksena epähengittävää. Pelin valaisee mitä henkilöt toivovat ja ajattelevat. Se tuo ilmi, minne tiimi tahtoo virittyä ja lähteä tuottamaan muutoksia parantaakseen arkeaan.

Esa Saarinen & Raimo Hämäläinen

Mikä Topaasia?

 • Topaasia on dialogipeli, jossa pelaajat keskustelevat korttien avulla pelin aiheesta ja päätyvät lopulta toimenpidesuunnitelmaan asioiden edistämiseksi.

 • Sopiva osallistujamäärä: 3-8 hlö

 • Kesto: noin 60 min

 • Topaasia toimii verkossa. Se ei vaadi erillisia ohjelmien asennuksia.

 • Sessiossa on yksi pelinjohtaja ja muut osallistuvat peliin pelaajina

 • Topaasia sisältää +20 erilaista pelisisältöä, ml. Systeemiälyn

Esimerkkejä Systeemiäly-pelissä olevista korteista:


Kokeile Topaasia: Systeemiäly – hyötypeliä


Kokeilujakson kesto on 14 vrk. Se ei kustanna mitään eikä sitouta mihinkään. Takaamme että saatte aikaan erinomaista dialogia ja kehitytte tiiminä.


Mikä muuttuu Systeemiäly-pelin pelaamisella?

1. Yhteisen kokonaisuuden käsitteleminen

Pelaaminen on tapa saada organisaation jäsenet puhumaan toistensa kanssa siinä organisaatiossa onnistumisesta sanastolla, joka irrottaa mieltä kohti parempaa. Se tuottaa parempaa ajattelua pelaajien yhdessä onnistumisesta niissä ympäristöissä, missä heidän onnistumisensa punnitaan.

2. Ihmisten sitouttaminen

Peli sitouttaa ihmisiä yhteen. Kun ihmiset hahmottavat itsensä osaksi kokonaisuutta, he alkavat toimia tämän kokonaisuuden eteen. Organisaatiossa oleminen ei ole vain yksilötoimintaa, vaan toimimista osana kokonaisuutta. Peli on aito tapa kohdata ihmisiä organisaation sisällä. Pelissä mennään suoraan inhimilliseen vuorovaikutukseen ja yhdessä olemiseen.

3. Todellisista asioista puhuminen

Pelissä puhutaan todellisista asioista. Keskustelu tapahtuu pienen etäisyyden päästä, jonka seurauksena asioihin liittyvät kielteiset mielikuvat ja intressiristiriidat eivät pääse hyppäämään silmille ja hallitsemaan tunnelmaa kuten normaalitilanteissa. Pelissä pystytään nostamaan hankalia asioita pöydälle ystävällisessä hengessä ja taklaamaan niitä yhdessä.

4. Systeemiälykkäämpi organisaatio

Yksilöiden kohdatessa säännöllisesti mahdollistuu organisaationlaajuisen systeemiälyn kehittyminen. Sen myötä organisaation toimintakulttuuri muokkautuu kokonaisuuksia hahmottavaksi ja aiemmasta poikkeavia ratkaisuja hyödyntäviksi. Pelaamisen avulla sellainen tilanne voi olla synnytettävissä jopa itsevetoisesti. Pelaamisen myötä organisaatioihin syntyy tapa toimia systeemiälykkäästi. Toimintatapa vahvistuu kollegiaalisesti synnyttäen systeemiälykkäämmän organisaation.

Fyysinen Systeemiäly-peli

Topaasia: Systeemiäly – peli on saatavilla myös fyysisenä korttipeliversiona.

Se on mainio peli tiimille, joka haluaa keskustella onnistumisen edellytyksistä siinä kokonaisuudessa, jossa tiimi toimii.

Pakan maat ja niiden teemat:

Pata – Systeeminen havainnointikyky & Sanaton yhteys
Risti – Positiivinen asenne & Innostuva mieli
Ruutu – Ajattelevaisuus & Viisas toiminta
Hertta – Rakentava toiminta & Aikaansaavuus
 

Topaasia® – Systeemiäly sisältää:

 • 32 eri korttia
 • 9 näkökulmakorttia
 • tiimalasin,
 • ohjekirjan
 • kitetyslomakkeen
 • pakkauksen

Alla lisätietoa fyysisten pelien toimituksesta ja maksusta:

Maksutavat

Maksaminen onnistuu helposti ja turvallisesti yleisimmillä maksukorteilla (Visa Electron, Mastercard, American Express). Voit myös tilata laskutuksella sähköiseen laskutusosoitteeseen.

Toimitus

Pelien toimitusaika on noin 2 viikkoa.

100% tyytyväisyystakuu

Topaasia® – takuu: Mikäli ensimmäinen pelikerta ei miellytä, voitte palauttaa pelin ja rahat takaisin. Takaamme, että saatte aikaan hyvää dialogia ja toimintaan ohjaavia lopputuloksia.


Kokeile Topaasia: Systeemiäly – hyötypeliä


Kokeilujakson kesto on 14 vrk. Se ei kustanna mitään eikä sitouta mihinkään. Takaamme että saatte aikaan erinomaista dialogia ja kehitytte tiiminä.

Hyödyllisiä linkkejä systeemiälyyn liittyen:

Title