Monimuotoisuuden (DEI) kehittäminen osallistavasti keskustellen: kokemuksia
Topaasian Monimuotoisuus (DEI) -pelillä osallistetaan henkilöstöä käsittelemään monimuotoisuutta keskustellen. Tässä blogissa DEI-pelisessioihin osallistuneiden organisaatioiden kokemuksia monimuotoisuus-pelisessioiden saralta.
Monimuotoisuuden edistäminen on tärkeää avoimuuden ja ajattelun kannalta
Monimuotoinen työyhteisö auttaa monipuolistamaan yrityksen tuottamia ajatuksia, näkökulmia ja ideoita. Yleensä yrityksessä halutaan monimuotoisuuden käsittelyllä edistää sitä, että työyhteisössä olisi monimuotoisempi henkilöstö, ja sitä kautta myös monipuolisempia ideoita ja ajatuksia. Yhteisö, joka on kaikille avoin ja yhdenvertainen.
Mitä Topaasia tuo Monimuotoisuuden ja DEI-teemojen käsittelemiseen?
Usein ainoa tapa organisaatioissa käsitellä työyhteisön monimuotoisuutta ja DEI aiheita on asiantuntijaluentojen kautta. Niissä työntekijät ovat kuuntelevana osapuolena. Topaasialla monimuotoisuutta käsiteltiin työntekijöiden kesken osallistavan keskustelun kautta. Topaasialla saadaan aiheeseen lähestymistapa, jossa ytimessä ovat keskustelut, ja työntekijät pääsevät osallistumaan.
Vaikeistakin teemoista kiinnostaviin keskusteluihin
Monimuotoisuus-pelit ovat herättäneet pelin fasilitoijissa monia “wau, tämähän toimii”-hetkiä ja Vaikeiltakin tuntuvista asioista on yllättävästi pystytty keskustelemaan: “Usein pelissä on tullut joku kortti, josta itse olen ehkä ajatellut, että se on vaikea kortti tai teema. Keskustelijat ovatkin osoittaneet, että olin väärässä. Ei se ollutkaan niin vaikea ja siitä onkin syntynyt tosi hyvin keskustelua. Peleissä tullut tosi kiinnostavia mielipiteitä ja näkökulmia.”
Osallistujien kokemusten mukaan DEI:n käsittely on tärkeää, Pelikortit ovat olleet hyviä ja niissä on käyty laajasti monelta kantilta monimuotoisuuteen liittyviä asioita läpi.