Topaasia: Yritysturvallisuus

Keskustelupeli yritysturvallisuuden edistämiseen

Topaasia: Yritysturvallisuus on hyötypeli, jolla kehitetään organisaation turvallisuusjohtamista koko henkilöstön voimin ja arkipäiväistetään turvallisuus osaksi koko työyhteisön tekemistä.

Sisältöyhteistyössä:

”Yritysturvallisuuden suunnittelu, johtaminen sekä jalkauttaminen koko henkilöstön toiminnaksi parantavat henkilöstön tuottavuutta sekä työhyvinvointia. Arjessa hyvin johdettu ja yhdessä toteuttama turvallisuus parantaa kykyä kohdata kriisejä ja palautua niistä mahdollisimman vähin vaurioin.”

Teknologiateollisuus ry:n ja Teollisuusliitto ry:n ovat yhdessä Topaasia Oy:n kanssa kehittäneet digitaalisen Yritysturvallisuus Topaasia – pelin. Pelin kehittäminen on saanut rahoitusta Työterveyslaitoksen koordinoimasta TYÖ2030-hankerahoituksesta.

Hankkeen päätavoitteena on luoda työkalu, jonka avulla teknologiateollisuuden yrityksissä kehitetään koko henkilöstön voimin turvallisuusjohtamista ja arkipäiväistetään turvallisuus osaksi koko työyhteisön tekemistä.

Paula Varpomaa, Työsuhdeasiantuntija, Teknologiateollisuus ry

Mikä Topaasia?

  • Topaasia on dialogipeli, jossa pelaajat keskustelevat korttien avulla pelin aiheesta ja päätyvät lopulta toimenpidesuunnitelmaan asioiden edistämiseksi.

  • Sopiva osallistujamäärä: 3-8 hlö

  • Kesto: noin 60 min

  • Topaasia toimii verkossa. Se ei vaadi erillisia ohjelmien asennuksia.

  • Sessiossa on yksi pelinjohtaja ja muut osallistuvat peliin pelaajina

  • Topaasia sisältää +20 erilaista pelisisältöä, uusimpana Yritysturvallisuus

Esimerkkejä Yritysturvallisuus-pelissä olevista korteista:


Kyllä, haluan pelata Topaasia: Yritysturvallisuus- hyötypeliä

Kiitos! Palaamme sinulle yhden arkipäivän sisällä.
Viestin lähettämisessä tapahtui virhe. Koitahan uudestaan.

Lähettämällä lomakkeen eli ilmoittamalla haluavasi kokeilla Topaasia-hyötypelipalvelua, hyväksyt tietojesi käytön verkkosivujemme, sekä digitaalisen Topaasia-palvelun rekisteriselosteiden mukaisesti.

1. Lähetä ylläolevalla lomakkeella organisaation nimi ja mailiosoite, niin sinulle avataan tunnukset Topaasiaan ja pääset kokeilemaan Yritysturvallisuus-peliä.

2. Tunnuksesi avataan yhden arkipäivän sisällä ja saat vahvistuksena mailin, jossa on tarkemmat kirjautumistiedot ja ohjeet työkalun käyttämiseen.

1. Nappia painamalla siirryt Topaasian 14 vrk maksuttomalle kokeilujaksolle, joka ei sitouta sinua mihinkään. Saat käyttöösi kaikki Topaasia – pelit, ml. Kestävä kehitys – pelin

2. Kokeilujakson jälkeen voit laittaa viestiä, jos haluat jatkaa Kestävä Kehitys pelin käyttäjänä. Kestävä kehitys – pelin käyttö ei sitouta sinua mihinkään eikä maksa mitään.