Rakkaan lapsen monta nimeä – gälliwashere Oy on nyt Topaasia Oy

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, mutta vain yksi voi olla virallinen joten:

RIP gälliwashere Oy 2014-2019.
Long Live Topaasia Oy 2019 ->

Yritysnimien ehdoton suosikki gälliwashere oy on virallisesti nimenä kuopattu ja maailmanvalloitus jatkuu nimellä Topaasia Oy. 

Lyhyt muistelu:

gälliwashere syntyi nimenä 2014 Jyväskylän Protomon kopissa, kun piti keksiä firmalle nimi, jotta saadaan Y-tunnus. ”gälli” syntyi yrittäjien Gallan ja Hällin sukunimiyhdistelmänä ja ”washere”-osio perittiin Jussin aiemmasta toiminimestä ”Gallawashere”. Jostain syystä nimen ensimmäinen kirjain piti myös olla pienellä kirjoitettu.

Nimen tietynlainen vaikeus huomattiin jo melko pian ja ensimmäiset tuotteemme, Topaasia – pelit eivät olleetkaan ”gälliwashere”-hyötypelejä, vaan niiden nimi syntyi ajatuksesta ”Top asia – mikä on tärkeintä juuri nyt?” pelien tuodessa tiimien päätöksentekoon ja priorisointiin apuja. Mietimme myös, että olisi hauskaa jakaa ”washere” – tarroja pelien yhteydessä ympäri maailmaa.

Pian sen jälkeen todettiin, että gälliwashere tuottaa aika paljon tavaamista, ihmettelyä, iloa ja 99% tapauksista vastakysymyksen ”niin mikä?”. Aika usein ihmiset silti kirjoittivat nimen oikein, varmaan lähinnä sen takia, että sen kirjoitusasu oli pakko tarkistaa jostain. Nimen leikillisyys ja omintakeisuus tarttuivat moneen. Joillekin se varmaan aiheutti hiljaista epähyväksyntää. Hyvin se silti on toiminut. Nimeen liittyviä lausahduksia ja reaktioita ovat olleet mm:

-”Mikä v**un gälli?”
-”Onpa mahtava! Fight the system”
-”Ei nää pojat ainakaan brändillä ratsasta”
-”Oisko helpompi pitää yllä yhtä nimeä?”

Vuosien saatossa mietimme useasti nimenvaihdosta johonkin yksinkertaisempaan ja ”oikeaan” firman nimeen. Samalla Topaasia alkoi tarjoomamme nimenä vakiintumaan ja pian useammat ihmiset tunnistivatkin firman ”niistä topaasia peleistä”. 

Mutta ei hätää. Olemme gälliin konseptina sen verran kiintyneitä, että jätimme sen ensimmäiseksi viralliseksi aputoiminimeksemme. Jos siis pyydät pelimiestä puhumaan/konsultoimaan/inventoimaan/siivoamaan vessat/tekemään jotain mikä ei liity Topaasia-tuoteperheeseen, niin voimme hyvin mielin tulla ”gällinä” paikalle.

Ei muuta kuin hyvää kesää!

Topaasian pelimiehet