Olemme päässet luomaan Topaasia® – korttipelien sisältöjä huipputyyppien ja asiantuntijoiden kanssa. Digitalisaation syviä salaisuuksia meille avasi, sekä pelin sisällön kanssamme loi Dynamo & Son Oy:n Markus Nieminen.

Millainen kokonaisuus “digitaalisuus”-peli on?

Korttipakan sisältö vastaa tärkeimpiin kysymyksiin digitalisaation osalta. Digitaalisuus onkin noussut kulmahuoneissakin keskusteluiden aiheeksi, mutta sen määritelmä on monille vielä häilyvä. Pelaaminen auttaakin yrityksiä löytämään juuri sen mitä digitalisaatio merkitsee heille.

Oman näkemykseni mukaan yrityksellä pitäisi olla vahva visio omista asiakkaistaan ja mihin maailma on menossa. Tämä korttipakka auttaa hahmottamaan yrityksen näkökulmasta tätä haastetta.

Topaasia® – Digitaalisuus pelin konteksti eli pakan maat


Mikä on tärkein/suurin kompastuskivi jokaisessa tämän korttipakan maassa?

Yrityksiltä yleensä puuttuu selkeä näkemys siitä, mitä meidän yritys edustaa. Ajatellaan yleensä vain että ”meidän tuotteen pitää olla tehokkaampi tai rakentaa palveluja halvemmalla.” Se ei ole valitettavasti näkemys. Näkemys on idea siitä mitä firma oikeasti edustaa.

Asiakaskokemus maassa kysytään ”Mitkä asiat ovat asiakkaillemme merkityksellisimpiä asiakaskokemuksen kannalta”. Tämä auttaa yrityksiä löytämään oikeita kehityskohteita digitalisaation kannalta.

Strategia maa auttaa pelaajia hahmottamaan strategian oikean merkityksen. Pelaamisen kautta tunnistetaan mitä asioita pitää tehdä ja mitä ei. Myös reagointikyky nostetaan keskiöön.

Ketteryys maa kysyy ”teemmekö säännöllisesti kokeiluja kehittääksemme toimintaamme”.  Ketteryys on modernin yrityksen tärkeimpiä ominaisuuksia ja tämä maa auttaa tunnistamaan kehityskohteita.

Markkinointiviestintä maan tarkoitus on nostaa markkinointiviestinnän peruskysymys esille ”Erotummeko eduksemme markkinoinnillamme?”

Markkinointiviestinnän tärkeimpiä tehtäviä on erottua ympäröivästä kohinasta. On siis kysyttävä onko viestimme tehokkaita ja saavutammeko vaikuttavuutta? Maan kautta löytää tapoja joilla löytää uusia ajatuksia markkinointiviestinnän tekoon.

Lue lisää Markuksen mietteitä hänen sivuiltaan 

Tsekkaahan myös dynamo&sonin sivut